Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη


Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μόνο σε ένα φίλο του φατσοβιβλίου μετρώ 365 like και καμιά 170 share για το ''απίστευτο περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου'' σε ένα βενζινάδικο. Γίνεται  viral. 

Στα σχόλια διαβάζω παροτρύνσεις όπως: ''Μη μασάτε απέναντι στα φασισταριά του ΣΥΡΙΖΑ''. 
Το μίσος διοχετεύεται και φουντώνει. 

To ''απίστευτο περιστατικό'' καταγγέλλεται από κάποια Valia Panagiotidou. Το όνομα και το δημόσιο προφίλ της οποίας στο facebook εμφανίζεται και στα ειδησεογραφικά μέσα αφού πλέον το ''απίστευτο περιστατικό'' έχει καταστεί ''είδηση''. 

Εδώ, η ηλεκτρονική φυλλάδα, iefimerida, μας δείχνει της ανάρτηση της κυρίας. Όπως βλέπω στο ανοιχτό προφίλ της βέβαια η κυρία πάσχει από έντονο αντισυριζαϊκό μένος. Οι χυδαίες αναρτήσεις του Παρατηρητηρίου Τσίπρα Κανέλλη γεμίζουν κατά 90% τουλάχιστον το προφίλ της. 

Tο ''απίστευτο περιστατικό'' συνέβη κατά την διαδρομή του θύματος προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Η κυρία επικαλείται την Θεία Χάρη του, μαζί με τη χάρη της Παναγιάς, ώστε να φωτίσουν τους Έλληνες να ψηφίζουν καλύτερα.

Να δούμε την είδηση εν συντομία. Ένας βενζινάς πέφτει -και αυτός- θύμα τρομοκράτησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου επειδή δεν της άλλαξε το λάστιχο. Γίνεται τσαμπουκάς. Πρωταγωνιστεί η περιγραφόμενη ως μαινάδα Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στον ανυπεράσπιστο παιδί του λαού και βενζινά. Η κυρία μας πληροφορεί ότι πριν ακόμα την δει, από απόσταση, καταλαβαίνει από την φωνή ότι η ωρυόμενη είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου! 

Παραθέτω την ανάρτηση.

Από τη φωνή κατάλαβα αμέσως ότι η γυναίκα ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και σήκωσα το κινητό να τραβήξω τη σκηνή. Εκείνη την ώρα η κυρία Κωνσταντοπούλου έλεγε στον υπάλληλο "δεν με εξυπηρέτησες, δώσε μου τα στοιχεία σου, θα πάρω το αφεντικό σου, τώρα θα δεις τι έχει να γίνει". Ο τρίτος κύριος, που υπέθεσα ότι λόγω του αξιώματός της θα ήταν αστυνομικός, έλεγε "Ζωούλα, να πάρουμε την Αστυνομία;"  

Στη συνέχεια η Ζωή πηγαίνει στις κυρίες που βλέπουν το πρωτοφανές περιστατικό και το τραβούν με βίντεο και υποτίθεται ότι της ψαρώνει και τους παίρνει τα κινητά τηλέφωνα. Οπότε, ως δια μαγείας, δεν υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό! 

Προφανώς επίσης και ως δια μαγείας, η κάμερα του βενζινάδικου, από το μπούλινγκ που κατέγραψε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου έπαθε σοκ κι αυτή και διέγραψε τις σκηνές. Οπότε ούτε εκεί μπορούμε να βρούμε αποδείξεις του ''πρωτοφανούς περιστατικού'' πέρα από τις ''μαρτυρίες'' των πασχόντων από αντισυριζαϊκό μένος. 

Για το τελευταίο αρκεί μία επίσκεψη στο δημόσιο και ανοιχτό προφίλ της πρωταγωνίστριας. Ειλικρινά δεν έχω ξαναδιαβάσει πιο γελοία ανάρτηση ''πρωτοφανούς περιστατικού'' και μπουλινγκ μάλιστα. 

Πέρα από την γελοιότητα του ''πρωτοφανούς περιστατικού'' μπουλινγκ που έγινε ''είδηση'' και αναπαράγεται για να σφυρηλατήσει το μίσος ας πούμε επιτέλους τα εξής και επ' αφορμή όλων αυτών.

Κάποιοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με τη Δημοκρατία. Σοβαρότατο. Και ιδίως έχουν πρόβλημα με τον κόσμο. 

Έχουν πρόβλημα με τις εκλογές, έχουν πρόβλημα με τις κάλπες, έχουν πρόβλημα με τη λαϊκή ετυμηγορία, έχουν πρόβλημα που η κυρίαρχη ιδεολογία των σοβαρών ''μεταρρυθμιστών'' που εκφράζονταν από την Βούλτεψη, τον Άδωνι, τον Μπαλτάκο και όλα τα καλόπαιδα, καταβαραθρώθηκε από τον κόσμο. 

Εκτός εξουσίας πλέον ή οπαδών που έγλυφαν την εξουσία αντιμετωπίζουν το σύνδρομο της στέρησης. Βέβαια για κάποιους το πρόβλημα σχετίζεται και με οικονομικά συμφέροντα. Είναι πολύ εύκολο να τους αναγνωρίσει κανείς. Φάσκουν, αντιφάσκουν, φωνάζουν, γκεμπελίζουν, αυτοναιρούνται. 

Είναι οι ίδιοι που έκαναν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 4 χρόνια. Κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση μπήκαν στο πετσί του ρόλου. Όταν δε αναπαράγεις την Μουρουτέϊκη αισθητική και τα επιχειρήματα της ''ομάδας αλήθειας'' αρχίζεις πλέον να μοιάζεις με αυτούς. Ο γκεμπελικός αντικατροπτισμός του κόσμου είναι μια αναγκαστική παρενέργεια. 

Είναι οι ίδιοι που εδώ και 2 μιση μήνες μας έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει την χώρα στα βράχια και πηγαίνει να συγκρουστεί με το βουνό επειδή αρνείται το εθνικοσωτήριο μνημόνιο. Και όταν μετά τελικά η χώρα δεν οδηγήθηκε στα βράχια αν και τα έβαλε με το βουνό, κατηγορούσαν την κυβέρνηση για κωλοτούμπα! Κανείς δεν κατάλαβε τελικά τι ακριβώς ήθελαν. Γιατί αυτό που ήθελαν ήταν άλλο αποτέλεσμα στις κάλπες. 

Είναι οι ίδιοι που κάθε εβδομάδα εδώ και δυόμιση μήνες μας πληροφορούν με τον πλέον σοβαρό τόνο ότι η χώρα πτωχεύει σε διάφορες ανανεούμενες διαρκώς ημερομηνίες. Διαβάζεις ξαφνικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ! Πρώτα τον Φλεβάρη, μετά τον Μάρτη, στις αρχές Απριλίου μετά, στα μέσα Απριλίου αργότερα κοκ. 

Είναι οι ίδιοι αυτοί που εύχονται την καταστροφή της χώρας για να δικαιωθούν οι ιδεοληψίες τους και που αποκαλούν τον κόσμο ευθέως ζώα επειδή αποφάσισε επιτέλους ότι δεν είναι προορισμένος να κυβερνάται αενάως από την ίδια φαυλοκρατία.

Είναι οι ίδιοι που εξεγείρονται κατά του μορφώματος ΣΑΝΕΛ όταν το έκτρωμα του ανίερου συνασπισμού της ακροδεξιάς με το φαυλοκρατικό ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου τους φαινόταν μια φυσιολογική και εκσυγχρονιστική μάλιστα συνθήκη σωτηρίας. 

Είναι οι ίδιοι που πλέον αντιφάσκουν μονίμως αυτοαναιρούμενοι σε καθεστώς σχοζοφρενικό. Οι ίδιοι που όταν αμφισβητείτο η νομιμότητα πράξεων στη Βουλή, όπως η κύρωση νομοσχεδίων που γινόταν σε καθεστώς φαρσοκωμωδίας και κατά κατάλυση κάθε ικμάδας κράτους δικαίου έλεγαν στον κόσμο: ''Μην αμφισβητείτε τους θεσμούς και τον Πρόεδρο της Βουλής''. Ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτές! 



Και τώρα είναι οι ίδιοι που πανηγυρίζουν όταν ολόκληρες κοινοβουλευτικές ομάδες αποχωρούν από την Βουλή αμφισβητώντας τον Πρόεδρο της Βουλής (που παρεμπιπτόντως τον ψήφισαν κιόλας)! Ο γκεμπελισμός της πρωτοφανούς είδησης μπουλινγκ είναι σε αυτό το πλαίσιο κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκφράζει τον αντικαθεστωτικό αγώνα! 

Ίτε παίδες του Γκέμπελς. 

Οι ίδιοι εσείς που κουνούσατε το δάχτυλο στον κόσμο τόσα χρόνια, με περισσή αυθάδεια, ως υπεύθυνο της πτώχευσης της χώρας επειδή ζούσε πάνω από τις δυνατότητες του. Δεν βγάλατε άχνα για τις εταιρείες της πυροβολαρχίας της συνασπισμένης διαπλοκής της τηλεόρασης και του τύπου που ακόμα σπέρνουν τρομοκρατία.

Δεν μας λέτε εσείς που κατηγορείτε τον κόσμο ότι δεν έκοβε αποδείξεις όταν έπαιρνε τυρόπιτες γιατί οι εταιρείες και τα μέσα στα οποία πολλοί από εσάς εργάζεστε κιόλας δεν πλήρωναν ποτέ στο κράτος ούτε τον προβλεπόμενο φόρο για τις διαφημίσεις εκατοντάδων συνολικά εκατομμυρίων ευρώ. 

Εσείς οι ίδιοι που ξαφνικά αγανακτήσατε με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, που γίνονταν βέβαια εδώ και 20 χρόνια, αλλά τώρα κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βάζει τα ΜΑΤ για να τις διαλύσει όπως έκανε ο ήρωας της δημοκρατίας Φορτσάκης που συνέκρινε ευθέως τον Τσίπρα με τον Παπαδόπουλο! 

Δεν βγάλατε κιχ όταν ο Φορτσάκης έλεγε ότι μόνον επί χούντας είχε ο δικτάτορας βεβηλώσει το βήμα της Αίθουσας Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών! Οι ίδιοι εσείς που θεωρείτε τον Φορτσάκη ότι εκπροσωπεί την φωνή της λογικής και του υγιούς ιδιωτικού και μεταρρυθμιστικού τομέα όταν ο Φορτσάκης είναι 13πλοθεσίτης και μετείχε σε ότι κινείτο γύρω από κάθε είδους διαπλοκή μέσα στο δημόσιο! 

Φτηνοί στα πίτουρα και ακριβοί στο αλεύρι οι ίδιοι εσείς που εξεγερθήκατε κατά του Κατρούγκαλου επειδή διόρισε ως συνεργάτες του κάποιους συναδέλφους του στο Υπουργείο, με διδακτορικά και πτυχία βέβαια, αλλά δεν βγάζατε κιχ όταν ο Κεδίκογλου διόριζε τις άνεργες γκόμενες του στην ΕΡΤ, την οποία βέβαια καταγγειλατε ως άντρο διαφθοράς! 

Πλάκα δεν έχετε; Δεν το καταλαβαίνετε. Οι ίδιοι εσείς που καταγγέλλετε την κυβέρνηση ότι θέλει να επανασυστήσει την δημόσια τηλεόραση όταν όταν δεν βγάζατε κιχ για τη ΝΕΡΙΤ που επισήμως διόριζε όποιον να ναι από τους κολλητούς χωρίς διαγωνισμούς και χωρίς καμία ούτε καν νομιμοφάνεια. 

Εσείς οι ίδιοι τελικά που τώρα αμφισβητείτε ευθέως την νομιμότητα επειδή απλά αυτή δεν θεσμοθετείται από τα κόμματα σας και τις παρέες τους. 

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη όμως. Καθώς μάλιστα και μία σχιζοειδή ασυνέπεια όσον αφορά τα ίδια πράγματα ακριβώς που πλέον καταγγέλλετε ως παράνομα, ανεπιθύμητα ή καταστρεπτικά για τον τόπο, αν και λίγες εβδομάδες πριν τα θεωρούσατε επιβεβλημένα και αρεστά επειδή γίνονταν από τα κόμματα σας ή σιωπούσατε γι αυτά σαν φρόνιμα παιδιά. 

Τέλος, αφιερωμένο σε εσάς και σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, σας παραθέτω την εικόνα του βενζινάδικου μετά την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκνευρίστηκε από τον βενζινά, καθώς και τον πραγματικό πολιτικοποιημένο διάλογο μεταξύ αυτής και του υπαλλήλου της βενζινάδικου που την οδήγησε να εκμανεί (τον οποίο έκλεψα από τον Δημήτρη Τσίρκα) 



Υπάλληλος:Δεν ντρέπεστε, ρίχνετε τη χώρα στα βράχια.
Ζ.Κ: Άλλαξε μου το λάστιχο δουλικό
Υπάλληλος:Δεν σου αλλάζω τίποτα μέχρι να υπογράψετε μνημόνιο με τους εταίρους και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.
Ζ.Κ: Άλλαξε μου το λάστιχο αλλιώς θα σου κάνω εξεταστική επιτροπή.
Υπάλληλος: Λάστιχο χωρίς μνημόνιο δεν έχει.
Ζ.Κ.:Δώσε μου τα στοιχεία σου τώρα. Θα σου δείξω εγώ, θα δεις τι θα πάθεις.''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου