Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι νόμιμο το κόμμα των νεο-Ναζί;


"Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες". 

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Μιχαλολιάκος κυνικά, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το νεκρό Παύλο Φύσσα πριν δύο χρόνια, όταν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής δολοφόνησαν ένα νέο παιδί οργανωμένα και στυγνά δίπλα στην κοπέλα του.

Παρέλειψε να αναφέρει τους ναζί αφού εν όψει της εκκρεμούσας δίκης τα ναζιστικά πειστήρια που κατασχέθηκαν στις οικίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής παρουσιάστηκαν ως αποκριατικά ευρήματα. 

Ωστόσο ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν εκείνες τις ημέρες, ο πρώτος νεκρός της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Λίγους μήνες πριν, στις 17 Ιανουάριου 2013, ο Σαχτάρ Λουκμάν είχε επίσης δολοφονηθεί με μαχαίρωμα στο κέντρο της Αθήνας. Και υπήρχαν και άλλα θύματα βαριά τραυματισμένα από το Ηράκλειο της Κρήτης, την Πάτρα και άλλες πόλεις από τους ίδιους ανθρώπους.

Ήταν τότε η εποχή που η Χρυσή Αυγή με πλήρη ανοχή από την ελληνική κυβέρνηση ζούσε το μύθο της. Εκκρεμεί βέβαια η δίκη της Χρυσής Αυγής, ώστε να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η προστασία του Ανθρώπου.

Να μην ξεχνούμε όμως και την ευθύνη του τύπου εκτός των πολιτικών. Τότε, οι συστημικοί δημοσιογράφοι καλούσαν την Χρυσή Αυγή να σοβαρευτεί για να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, όχι βέβαια χωρίς αφορμές από βουλευτές της ΝΔ και της ΧΑ. Ακόμα και μετά τη δολοφονία ο Μπαλτάκος με τον Κασιδιάρη προσπαθούσαν να βρουν κοινούς τόπους συνεννόησης.

Όλα αυτά μόλις πριν 2 χρόνια. Μία απόδειξη για το πως τα πράγματα μπορούσαν και μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα στη χώρα μας. Και δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα συνέβαινε σήμερα στην χώρα μας με το ζήτημα των προσφύγων αν οι τύποι αυτοί δεν είχαν ένα δικαστήριο μπροστά τους... 

Περαιτέρω υπάρχει θέμα όταν ο αρχηγός ενός κόμματος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες Ελλήνων και ανθρώπων στην επικράτεια της χώρας σύμφωνα με την ιδεολογία του κόμματος του.

Ο Μιχαλολιάκος υιοθέτησε δημοσίως τον φασισμό και το ναζισμό καθώς και νομιμοποίησε πολιτικά τις δολοφονίες (Φύσσα και μεταναστών) που έγιναν στο όνομα τους και στην Ελλάδα από οπαδούς της ΧΑ, στην περίπτωση του Φύσσα δε από τα τάγματα εφόδου του κόμματος που εκπαίδευε ο Κασιδιάρης και άλλοι στρατιώτες των νεοναζί και εν ενεργεία βουλευτές. 

Και αν όλα αυτά μας φαίνονται κάπως απόμακρα ή νομίζουμε ότι δεν μας αφορούν κάνουμε λάθος. Οι Χρυσαυγίτες εκπαιδεύονται στο μίσος κατά όλων. 

Εκπαιδεύονται περαιτέρω όχι μόνο στο δηλητήριο και το μίσος αλλά και στρατιωτικά. Υπάρχει άφθονο αποδεικτικό υλικό για καταλήψεις λόφων τα βράδια στην Πάρνηθα, στο ποτάμι της Νέδας και σε άλλες περιοχές όπου η Χρυσή Αυγή στρατιωτικοποιεί τα μέλη της είτε σε οργανωμένες συλλογικές ασκήσεις είτε σε μάχες ενός εναντίον ενός, με γυμνά χέρια, μαχαίρια και όπλα. 

Ο στόχος είναι οι Άλλοι. Δηλαδή Εμείς. 

Μπορεί όμως ένα τέτοιο κόμμα που αποδέχεται την πολιτική ευθύνη ιδεολογιών στις οποίες είναι πλήρως αποδεκτές οι δολοφονίες των Άλλων, να μετέχει στις εκλογές και να χρηματοδοτείται από την ελληνική δημοκρατία;

Μπορεί ένα τέτοιο κόμμα που ομολογεί και αποδέχεται την πολιτική ευθύνη δολοφονιών ανθρώπων, Ελλήνων και μεταναστών δηλαδή συνανθρώπων μας, να είναι αποδεκτό θεσμικά; Να έχει δημόσιο βήμα και οι δημόσιες εκδηλώσεις του να περιφρουρούνται από την Ελληνική Αστυνομία; 

Ποιους ακριβώς προστατεύουμε θεσμικά; Αυτούς που αποδέχονται πολιτικά άρα και σε ποινικό επίπεδο την ηθική αυτουργία δολοφονιών; 

Πιστεύω βέβαια ότι ο φασισμός και οι νεοναζί αντιμετωπίζονται μόνο πολιτικά, ανθρώπινα, με την παιδεία, με την γαλούχηση της αγάπη για τον άνθρωπο, με την αποδοχή της διαφορετικότητας στη βάση της ισοτιμίας και όχι κατασταλτικά. 

Αλλά όταν ο αρχηγός ενός κόμματος αναλαμβάνει πολιτικά την ευθύνη δολοφονιών των οπαδών του και τις νομιμοποιεί τότε νομίζω ότι η συμμετοχή αυτού του κόμματος στην εκλογική διαδικασία και η χρηματοδότηση του εγείρουν πλείστα νομικά ζητήματα.

Εκκρεμεί η δίκη της Χρυσής Αυγής. Αναρωτιέμαι σε τι πολιτικό πλαίσιο θα γίνει... Ελπίζω πάντως να δρομολογήσει και θεσμικές εξελίξεις για το αυγό του φιδιού που θρέφεται στον κόρφο μας και μας απειλεί ευθέως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου